DuPont neemt ultrafiltratiemembraan-business over van BASF

Press Release | Sep, 23 2019
 
 
 
Press Release
DuPont neemt ultrafiltratiemembraan-business over van BASF

Uitbreiding van de waterzuiveringscapaciteiten van wereldklasse om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de klant

Vandaag heeft DuPont Safety & Construction (DuPont) aangekondigd dat het een overeenkomst heeft ondertekend voor de overname van de Ultrafiltration Membrane business van BASF, inclusief inge GmbH. Het personeel van de wereldwijde business, de hoofdkantoren ervan en de productievestiging in het Duitse Greifenberg en de bijbehorende intellectuele eigendommen die op dit moment in het bezit zijn van BASF SE maken deel uit van de transactie. Naar verwachting zal de transactie eind 2019 afgerond zijn, afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de vereiste wettelijke goedkeuringen. De financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

“Als wereldwijd toonaangevende onderneming in innovatieve wateroplossingen zijn wij voortdurend op zoek naar manieren om onze klanten te helpen bij het oplossen van uitdagingen op het gebied van water over de hele wereld,” zei Rose Lee, President van DuPont Safety & Construction. “Deze technologie, in combinatie met het deskundigenteam van inge, betekent een verdere verbreding van onze portefeuille en vergroot ons vermogen om geïntegreerde maatwerkoplossingen voor drinkwater-, industriële en afvalwaterzuiveringen over de hele wereld te ontwerpen.”

De combinatie van de ultrafiltratietechnologieën van DuPont en BASF draagt bij aan de toonaangevende portefeuille van DuPont op het terrein van waterzuiverings- en scheidingstechnologieën, waaronder ultrafiltratie, omgekeerde osmose en ionenwisselingsharsen.

“Water is lokaal, maar wetenschap is mondiaal,” zei HP Nanda, Global Vice President en General Manager van DuPont Water Solutions. “We hebben een brede portefeuille van technologieën nodig om de uitdagingen van onze klanten op te kunnen lossen. De in de industrie toonaangevende multi-capillaire PES ultrafiltratietechnologie van BASF is een mooie aanvulling op onze eigen PVDF technologie voor grote doorstroming en dat biedt onze klanten meer keuze.”

“Het inge team heeft uitstekend werk gedaan met de ontwikkeling van de ultrafiltratiemembraan-technologie en is daarmee een belangrijke, gevestigde speler op de markt geworden. De synergieën met BASF zijn echter zeer beperkt,” zei Anup Kothari, President van Performance Chemicals, BASF. “De overname door DuPont, een strategische koper, biedt de Ultrafiltration Membrane business een sterk potentieel om waarde te creëren, bovendien stelt het de business in staat om naar een volgend niveau door te groeien.”

Over DuPont Safety & Construction

DuPont Safety & Construction is wereldwijd toonaangevend in het leveren van innovatie voor essentiële behoeften in het leven: water, onderdak en veiligheid. Door unieke capaciteiten, wereldwijde schaal en iconische merken, zoals Corian®, Kevlar®, Nomex®, Tyvek®, GreatStuff™, Styrofoam™ en Filmtec® stelt het de klanten in staat om te winnen. Meer informatie over DuPont Water Solutions vindt u op https://www.dupont.com/water.

Over DuPont

DuPont (NYSE: DD) is wereldwijd een toonaangevende innovator met op technologie gebaseerde materialen, bestanddelen en oplossingen waarmee we de industrie en het leven van alledag helpen te transformeren. Onze medewerkers passen uiteenlopende vormen van wetenschap en expertise toe om klanten vooruit te helpen met hun beste ideeën en om essentiële innovaties te leveren aan kernmarkten, zoals elektronica, transport, bouw, gezondheid en wellness, voeding en arbeidsveiligheid. Kijk voor meer informatie op www.dupont.com.

 
 
 

CONTACT

Willem Buitelaar

+31 65 372 3450

+31 78 621 9472

willem.buitelaar@dupont.com